Welkom

Uitleg handvijlen & grit

Bij het starten van een training All Round nagelstylist werk je met handvijlen (geen glas of metalen vijlen). Enkele stuks van de benodigde grit zullen in je starterpakket aanwezig zijn.

Maar waarom starten met een handvijl als je electrisch kunt vijlen, vraagt iedere startende #nailaddict zich af ??

Een handvijl is lang niet zo hard als de carbide (stalen) of keramische bitjes. Wanneer je net start met de training zul je merken dat je een vijlhouding & wijze van vijlen moet leren. En dat doe je met de hand.

Evenals welke vijl voor welk doel geschikt is. Er komt veel op je af tijdens de cursus en voor je het weet ben je geconcentreerd te ver of door het dunne en zeer gevoelige nagelbed aan het vijlen met een electrische frees. Daarom leer je altijd eerst om vakkundig handmatig de nagels in vorm te vijlen.

Zonder ervaring met electrisch vijlen starten zou daarom erg onverstandig zijn, volg hiervoor altijd een specialisatie training na het volbrengen van bijvoorbeeld een cursus All Round nagelstyling.

"Grit"  

Hiermee wordt het korrelvormige materiaal op de vijl bedoeld. Op een vijl staat het vaak aangegeven. Niet aangegeven = let op ! Het getal dat vermeldt wordt staat voor het aantal korreltjes per vierkante centimeter (cm2). 

Hoe HOGER het aantal grit hoe FIJNER de nagelvijl !

Ruw 80-100

Voor het in vorm vijlen af afvijlen van nagelverlengingen met acryl en hard gel. NOOIT gebruiken op de natuurlijke nagel !

Medium 180

Voor iets minder dikke nagelverlengingen zoals gelpolish en gelnagels maar ook voor licht gebruik op de natuurlijke nagel.

Ook voor de vrije rand van teennagels in vorm te brengen zijn deze vijlen geschikt.

Fine 240-600

Oneffenheden zoals ribbels en verkleuringen wegwerken en de vrije rand van natuurlijke nagels in vorm brengen.

X-Fine 240 of meer

"Bufferblock" of buffer vijl voor het polijsten van de nagels. Oneffenheden worden hiermee weggebuft.

Regelmatig heb je een niet te glad oppervlak nodig om bijvoorbeeld gelpolish beter te laten hechten. Gebruik dan een bufferblock voor een optimale hechting !

Sorteer op
© 2017 - 2019 Magic Bits World | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel