Uitleg handvijlen & grit

Bij het starten van een opleiding tot All Round nagelstylist zullen al handvijlen in je pakket toegevoegd zijn. Ben je een #homepro en wil je graag weten welke vijl je wanneer gebruikt en ook de beschikking hebben tot professionele kwaliteitsvijlen, dan ben je bij Magic Bits World aan het goede adres. 

Onze #nailaddicts vijlen zijn van een stevige topkwaliteiten en in elke grit welke je nodig zult hebben bestelbaar.

Waarom start je bij een opleiding met een handvijl als je electrisch kunt vijlen, vraagt iedere startende #nailaddict zich af ?

Een handvijl is lang niet zo hard als de carbide (stalen) of keramische bitjes. Wanneer je net start met de training zul je merken dat je een vijlhouding & wijze van vijlen moet leren. En dat leer je het beste en snelste met de hand.

Evenals welke vijl voor welk doel geschikt is, leer je tijdens een opleiding. Er komt veel op je af tijdens de cursus ! Wanneer je meteen zou starten met de electrische nagelfrees ben je voor je het weet super geconcentreerd te ver of door het dunne en zeer gevoelige nagelbed aan het vijlen !

Daarom leer je o.a. altijd eerst om vakkundig handmatig de nagels in vorm te vijlen.

Zonder ervaring met electrisch vijlen starten zou daarom erg onverstandig zijn, volg hiervoor altijd een specialisatie training na het volbrengen van bijvoorbeeld een cursus All Round nagelstyling.

"Grit"  

Hiermee wordt het korrelvormige materiaal op de vijl bedoeld. Op een vijl staat het vaak aangegeven. Niet aangegeven = let op ! Het getal dat vermeldt wordt staat voor het aantal korreltjes per vierkante centimeter (cm2). 

 

Hoe HOGER het aantal grit hoe FIJNER de nagelvijl !

  • Ruw 80-100

Voor het in vorm vijlen af afvijlen van nagelverlengingen met acryl en hard gel (buildergel). NOOIT gebruiken op de natuurlijke nagel !

  • Medium 180

Voor iets minder dikke nagelverlengingen zoals gelpolish en gelnagels maar ook voor licht gebruik op de natuurlijke nagel.

Ook voor de vrije rand van teennagels in vorm te brengen zijn deze vijlen geschikt.

  • Fine 240-600

Oneffenheden zoals ribbels en verkleuringen wegwerken en de vrije rand van natuurlijke nagels in vorm brengen.

  • X-Fine 240 of meer

"Bufferblock" of buffer vijl voor het polijsten van de nagels. Oneffenheden worden hiermee weggebuft.

Regelmatig heb je een niet te glad oppervlak nodig om bijvoorbeeld gelpolish beter te laten hechten. Gebruik dan een bufferblock voor een optimale hechting !

bufferblok..

Sorteer op
© 2017 - 2020 Magic Bits World | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel